/ Plovdiv Game Jame
За седма година ​Plovdiv Game Jam​ ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин. ​Plovdiv Game Jam 2020​ е част от ​Global Game Jam​ – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят.

Домакин на събитието ще бъде ​Техническият университет София – филиал Пловдив. То започва днес и продължава до неделя - 2-ри февруари. Освен в Пловдив, ​Global Game Jam​ се провежда и в градовете – София, Бургас и Габрово.

Бургас отново е част от Global Game Jam


Артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри ще участват в отборите. Те ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния ​Global Game Jam ​тема, която ще бъде разкрита в първия ден от джема.

Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят пред публиката в залата и зрителите на стрийма на живо от събитието. Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големите трофеи.

Четвъртото издание на Gabrovo Game Jam - провокация с изкуство и сериозни игри

През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит. Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании.