Фалшиви петдесетолевки плъзнаха и в Пловдив
Фалшиви петдесетолевки плъзнаха и в Пловдив / netinfo

Фалшиви банкноти с номинал 50 (петдесет) лв. са засечени от банкови служители на територията на град Пловдив. Те се отличават от истинските с това, че им липсват осигурителни нишки и първите 5 инициала от серийния им номер са АИ 238.

Досъдебно производство е образувано срещу двамата млади мъже, задържани миналата седмица в Сопот с фалшиви петдесетолевки, съобщи за Дарик Пловдив зам.-окръжният прокурор Марин Пелтеков. Определението на Окръжния съд е издадено по искане на прокуратурата. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

В петък двама мъже от гр. Нови Искър на по 19 и 22 години бяха заловени на бул. "Иван Вазов" в Сопот с фалшива банкнота от 50 лв. При обиск у тях бяха открити още 14 фалшиви банкноти със същата стойност с еднакви серийни номера.

Миналия месец, отново в Сопот, 18-годишен беше заловен с фалшиви двадесетолевки. В кафе-аператив в града младежът е платил с фалшива банкнота от 20 лева. При извършения обиск полицаите откриха 9 подобни.

Ако разполагате с информация за фалшиви банкноти, сигнализирайте в полицията на тел. 166 или в редакцията на Дарик радио Пловдив на 032/ 550 191.