До седмица съдът се произнася по частен иск на кмета срещу екссъветник
До седмица съдът се произнася по частен иск на кмета срещу екссъветник / netinfo

Идната седмица Пловдивският районен съд ще се произнесе по иска, заведен от кмета Славчо Атанасов за неимуществени вреди, накърняване на доброто му име и обществен авторитет, заведен срещу бившия общински съветник Димитър Костов.

Кметът претендира 5 000 лв обезщетение заради публикация във в. Новинар, според която по време на предизборната кампания Костов е заявил, че Атанасов трябва публично да отговори на слуховете, че е бил принуден да напусне училище “Найден Геров” след блудство с 12-годишно ромско момиче. Защитата на Костов отрича той да е давал изявления за в. Новинар и прилага и практика на Европейския съд, който приема че по време на предизборни кампании политиците трябва да бъдат особено толерантни към критики и атаки на опоненти. По време на скандала в края на септември прокуратурата огласи, че не е имало предварителна проверка за случай на блудство в ОУ”Найден Геров”.

Делото бе обявено за решаване само след 2 съдебни заседания, а председателят на гражданския състав, съдия Кунчев заяви, че вече има решение и до седмица ще е готов с мотивите.