Гимназията по облекло в Пазарджик
Гимназията по облекло в Пазарджик / Дарик архив
Възпитаници на Професионалната гимназия по облекло в Пазарджик днес не са дошли на училище, изплашени от грозен инцидент с двама мъже на 18 и 21 години, съобщи директорката Янка Денчева. По време на междучасие вчера част от децата са нападнати от двама мъже, единият от които извадил нож, а другият размахал застрашително парче от осветително тяло.

Част от отсъстващите са били в групата, на която са налетели двамата мъже пред входа на учебното заведение, а другите са видели как съучениците им бягат и преследвачите. Всички са изплашени, детската психика е ранима, казва Денчева.

От сутринта тя се среща и води разговори с родителите и учениците. До момента всички уверяват, че децата ще отсъстват временно, докато се успокоят. Екипът на училището е в готовност да им предложи психологическа подкрепа, ако те пожелаят.

Конфликтът започнал, след като група от 6-7 момчета по време на междучасие срещнали мъжете училището. Стигнало се до пререкания, след което двамата подгонили децата, които се уплашили и побегнали навътре в двора да търсят помощ. На входа побойниците били пресрещнати от директорката Янка Денчева. Тя не отстъпила дори когато също била заплашена с нож и ги прогонила. После с колегите й повикали полиция.

Учебното заведение не може да си позволи да наеме жива охрана. След случилото се обаче ръководството обмисля да монтира паник бутон.