Сириец, експулсиран от ДАНС, хванат отново в България
Сириец, експулсиран от ДАНС, хванат отново в България / Снимка: Дарик, архив
ДАНС влезе в Асеновград
93653
ДАНС влезе в Асеновград
  • ДАНС влезе в Асеновград
Екипи на ДАНС и „Икономическа полиция“ разследват длъжностни лица на Община Асеновград за корупционни престъпления. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура Пловдив.

Акцията се извършва съвместно от ДАНС Пловдив и отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР в града. Разпитват се свидетели, между които председателят на ОбС на Асеновград Светозар Шуманов. Той е дал два пъти показания – вчера вечерта и днес сутринта за две решения на ОбС от сряда, тази седмица.

По думите му, няма нищо нередно в документацията на двете точки от дневния ред на заседанието на местния парламент. Едната касае одобрение на ПУП за сграда, която да има подземни гаражи, а другата е за кредит, който Общината е теглила за водния цикъл на града. Документацията, касаеща двата случая, е била иззета.

От държавното обвинение съобщиха, че по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия. Извършени са 15 претърсвания и изземвания от различни адреси в София, Пловдив и Асеновград, назначени са и експертизи.

Още подробности чуйте в звуковия файл.