Блъснаха пенсионер! Шофьорът избяга
Блъснаха пенсионер! Шофьорът избяга / Дарик архив

Към 19 часа снощи в полицията в Асеновград било съобщено, че в болница с фрактура на раменна кост постъпил 66-годишен жител. По предварителни данни, към 15 часа на бул. „България“ мъжът бил блъснат от движещ се на заден ход неустановен автомобил, чийто водач напуснал местопроизшествието. Работата по изясняване на обстоятелствата около пътния инцидент продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Мъж е в болница след произшествие на пътя между селата Долна махала и Песнопой. Сигналът е подаден вчера в 07:20 часа. На място служители на РУ – Хисаря установили, че поради загуба на контрол лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 28-годишен от село Иван Вазово, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал странично в лек автомобил от същата марка. Във втората кола пътували четирима жители на село Борино – 25-годишният водач и пътници на 36, 51 и 56 години. Те са откарани в здравно заведение за прегледи, като 51-годишният е оставен под лекарско наблюдение с две счупени ребра. Алкохолните проби на шофьорите са отрицателни. Работата по случая продължава.

Бързо производство е образувано пък срещу 35-годишен пловдивчанин за шофиране след употреба на алкохол. При проверка на бул. „Цариградско шосе“ служители на Пето РУ установили, че мъжът е седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ с 1,78 промила. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие.