Водна криза в едно от големите села в Пловдивско. Стари водопроводи и натоварено потребление са причините хората от Браниполе почти непрекъснато да са на воден режим. Най-тежка е ситуацията през летните месеци, когато почти през целия ден в някои части на селото няма вода, предаде NOVA.

В дома на Невяна Пейзова от има редовни проблеми с липсата на вода.  Слабото налягане във водопроводната мрежа създава на-големи трудности в горната част на селото. „Лятото никога нямаме вода, пускат я, идва сутрин докъм 6 часа има, след това чак 10-12 часа идва през нощта“, разказва тя.



Домовете на 2000 жители от селото попадат в проблемния участък на водопровода. Решението към момента е да се презапасяват с вода.

Хората от селото се оплакват още, че водата почти никога не стига до вторите етажи на домовете им. А когато това се случи, тя е мръсна и негодна за използване.Браниполе е едно от населените места около Пловдив, които непрекъснато се разрастват. Общината се зае с проблема. „Ще се направи байпас между ниска и висока зона, който ще реши проблема. Става въпрос за 20 метра, които трябва да затворят кръга. По този начин ще има налягане в южната част на Браниполе и проблемът трябва да бъде решен“, каза Павел Михайлов, кмет на Община Родопи.
NOVA