Без благодарност към ученичката за намереното портмоне
Без благодарност към ученичката за намереното портмоне / снимка: Sofia Photo Agency, архив

10-класничката Глория Начева, която намери и върна портмоне със 714 лева и документи, получи награда от училището си. Решението е на ръководството и целия учителски колектив на известното в Пазарджик училище по изкуствата СОУ „Георги Брегов". Директорът на учебното заведение Добринка Райкова връчи на Глория грамота за "Достоен бреговец", като подчерта, че това е "достойна постъпка, гражданска позиция и принос към авторитета на училището".

От учебното заведение коментираха, че намереното портмоне вече е получено от собственика, но за съжаление дамата не е оставила послание към момичето, не е имало никакъв жест на благодарност.

Глория намира портмонето в голям магазин в Пазарджик, а парите били забравени в пазарска кошница. Когато отишла да пазарува, момичето било с нейната майка. В портмонето освен пари имало бележки, както и лична карта на жената, която го е изгубила.

Глория Начева и нейната майка веднага носят портмонето с намерената сума на управителя на магазина, който го предава на собственичката, когато тя го е потърсила.