Бебе на шест месеца е прието в болница в Пловдив със счупени ръце
Бебе на шест месеца е прието в болница в Пловдив със счупени ръце / netinfo
Бебе на шест месеца е прието Детска клиника на Университетска болница "Св.Георги" със счупени ръце. Това съобщиха от здравното заведение. Малкият Атанас Анетов Огнянов е бил отнесен в петък /2 февруари/ в центъра за спешна помощ от майка си и баба си. Те обяснили на лекарите, че детето много плаче и затова са потърсили лекарска помощ.

След като при прегледа е установено, че двете ръце на бебето са счупени, то е било преместено в Детска клиника, където двете му ръце са били гипсирани. Майката и бабата са обяснили на лекарите най-напред, че детето е паднало от леглото си.

Според доцент Никола Чаталбашев от Детска клиника не е възможно тези счупвания да са от падане. В следващ разговор с лекарите бабата разказала версия, че две съседски деца скачали върху бебето. Майката от своя страна съобщила, че е възможно 6-месечният й син да е бил удрян от баща му - мъжът, с който тя живее на семейни начало в квартал "Столипиново".

Майката е дала показания в полицията. Тя има пет деца от първия си брак.

Пловдивската районна прокуратура е разпоредила проверка на случая, съобщи за Дарик районният прокурор Димитър Ангелов. Полицейските служители от Шесто Районно полицейско управление изясняват как бебето е било ранено и кой е счупил и двете му ръце.

По разпореждане на кмета на район „Източен” Красимир Кузмов социален работник от кметството в „Столипиново” е заминал в дома на семейството, за да установи при какви условия живее и как се е стигнало до инцидента. До момента в общината няма информация за проблеми, свързани със семейството на пострадалото дете.

Очаква се Агенцията за закрила на детето да започне също работа по случая с шестмесечното бебе, което бе прието със счупени ръце и в тежко състояние в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Малкият Атанас е петото дете в семейството. Инцидентът е станал в петък, но все още никой от родителите не е потърсил детето.