Арх. Илко Николов стана председател на новия Общински съвет
Арх. Илко Николов стана председател на новия Общински съвет / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg
Арх. Илко Николов стана председател на новия Общински съвет
46760
Арх. Илко Николов стана председател на новия Общински съвет
  • Арх. Илко Николов стана председател на новия Общински съвет

Арх. Илко Николов от квотата на Синята коалиция - Пловдив беше избран за председател на новия Общински съвет. За неговата номинация дадоха гласовете си 33-ма от общинските съветници. За кандидатурата на Дани Каназирева гласуваха останалите 18. Един глас остана загадка. Той със сигурност е от ВМРО-НИЕ. Според запознати това е гласът на Гичка Кърнева.

В началото на тържествената сесия общинските съветници положиха клетва заедно с новоизбрания кмет Иван Тотев. 51 съветници се заклеха да загърбят различията в името на Пловдив. Митрополит Николай поздрави новия кмет и  Общински съвет. Той призова новоизбраните съветници и кмет да действат съвестно, съзнателно и да се съобразяват с хората, които представлявати им пожела на добър час. Първото заседание на местния парламент бе водено от най-стария общински съветник д-р Лилия Учкунова на 73 години. Тя отправи пожелание към всички, откри заседанието и обяви дневния ред в две точки - избор на седемчленна временна комисия за тайно гласуване на избор на председател на Общинския съвет и избор на председател.

Изненадан съм от това мнозинство, с което гласуваха за мен, каза арх. Николов. Той обяви, че ще води дясна политика  с прозрачно управление. По думите му, работата в Общинския съвет ще върви тогава, когато се спазват правилата./Чуйте от прикачения звуков файл/