530-килограмов козунак ще бъде ритуално разчупен край фонтана пред общината навръх Великден утре. За изпичането на тестеното чудовище ще бъдат използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 1060 яйца, 92 килограма захар, 21 килограма стафиди и 12 килограма сусам.
Козунакът ще бъде превозен със специализиран транспорт до центъра. Там организаторите на тържеството от фабрика за забавления “Сафо” и община Пловдив са подготвили куп изненади за пловдивчани.
Великденският сладкиш ще бъде раздаден точно в 12 на обяд. Началният час на общоградското тържество е 10.30ч. Освен песни и танци, акробатичен рок енд рол, художествена гимнастика, са предвидени и няколко атрактивни състезания- надяждане с великденски курабии и конкурс за най-шарено яйце.