15-метровото живо коледно дърво грейна в Смолян с 8000 лампички
15-метровото живо коледно дърво грейна в Смолян с 8000 лампички / netinfo

Под звуците на коледни песни кметът Николай Мелемов и малчуганите от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце” и ОДЗ „Буратино” запалиха тази вечер светлините на коледна елха пред община Смолян.

15метровото живо коледно дърво грейна в Смолян с 8000 лампички
netinfo

"Тази година сме украсили три елхи в трите смолянски квартала и по-традиция най-голямата е живо дърво в центъра на града. Вижте тази красавица, която е над 15 метра, има над 8000 лампички и над 100 играчки", посочи Мелемов.

"Пред нас са светлите празнични дни на Коледа и Нова година. Чакаме ги с нетърпение, с упование и надежда. На децата, които пеят и рецитират чудесно, пожелавам да намерят най-хубавия подарък под елхата, а на всички Вас спорна и благодатна нова година, да сме живи, здрави, сплотени и заедно да вървим напред", пожела градоначалникът на смолянчани.

15метровото живо коледно дърво грейна в Смолян с 8000 лампички
netinfo

Пред Общината с модерен и бърз транспорт пристигнаха дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на стотиците послушни деца. Усмивките грееха по лицата на малчуганите , които чакат най-нетърпеливо тези празници. За да зарадва най-малките жители на Смолян, Мелемов за трета поредна година реши средствата от поздравителни картички да се използват за купуване на подаръци. Идеята намери подкрепа и от обществеността. Най-важно е нашите деца да са чувстват щастливи и да са добре, тогава и ние възрастните сме спокойни, посочи кметът.

За коледното настроение, с невероятните си изпълнения , допринесоха и дечицата от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце”, ОДЗ „Буратино” , Танцов състав при читалище „Орфееви гори” , а началото на тържеството даде Общинския духов оркестър.

Събитието свързано с паленето светлините на градската елха се превърна и в празник за малчуганите.На тържеството присъстваха председателят на ОбС Славка Каменова, заместник-кметовете инж.Мариана Цекова, Марин Захариев, гл.финансист Венера Аръчкова и др.