Злато и сребро спечелиха шахматистите от СКШПлевен XXI в столичен турнир
Злато и сребро спечелиха шахматистите от СКШПлевен XXI в столичен турнир / christinka.ilieva

Златен и сребърен медал спечелиха състезателите на СКШ "Плевен XXI" от Десетия юбилеен турнир за Купа "Ивис", който се проведе на 2 и 3 януари 2016 г. в хотел "Шипка" в София.

11- годишният Валентин Митев направи първото си за 2016 г. силно представяне, и то при по-големите в турнир А, където премери сили с 16 и 18-годишни изявени шахматисти от страната. С резултат 4 т. от 7 възможни Вали извоюва сребърния медал и парична премия от 60 лв при юношите до 16 г., като се нареди пети в комплексното класиране.

Плевенският шахматист спечели партиите си срещу Гергана Димитрова и Калоян Попвасилев от ШК "Спартак Плевен XXI", Виктор Боев от ШК "Пловдив" и Габриела Илиева от ШК "Михаил Тал" Червен бряг. Вали загуби двубоите си само от победителят в турнира Христо Христов ШК "Ивис +", както и от фаворитите - братята Владимир и Мартин Петрови, състезатели на СЦШ.

В турнир В до 12 и 14 години Стилиян Нановски натрупа актив от 4 т., а Аделина Тодорова завърши с 2,5 т.

В турнир С до 8 и 10 години Нора Рашева спечели първото място при най-малките момичета до 8 г. с резултат 5 т. и се нареди на 11 място в крайното класиране. За победата си 7- годишната ни шахматистка бе наградена с плакет, златен медал и дебитна карта със 100 лв на банка ДСК.

В трите турнира общо се включиха над 130 участника от 20 шахматни клуба. Заелите места в тройката във всички възрастови групи бяха наградени с парични награди, медали и грамоти. Победителите получиха плакети, специално изработени за турнира от Артлайн Пловдив.
Право на участие в международен фестивал в Прага от 8-ми януари 2016 г. спечели състезателят на домакините от ШК "Ивис" Христо Христов, победил в турнир А.