Започна снегоизвозването в Ловеч
Започна снегоизвозването в Ловеч / Пресцентър на община Ловеч

Фадрома и камиони на две фирми започнаха снегоизвозването в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на общината. Още в петък са направени пет курса на машините, днес курсовете са седем. Снегът се извозва от централната градска част в посока митницата и се изсипва в реката. Не се събира в тревните площи в централната градска част, тъй като има опасност да съсипе засадените храсти и цветя там. Сняг е извозен и струпан на зелените острови на Колелото на Салито и над училище „Васил Левски".
Извозваме големите купчини, за да освободим улиците от тях и да улесним придвижването на хора и автомобили, както и да предотвратим задръстването на канализацията при евентуално интензивно топене на снега тези дни, заяви изпълнителният директор на снегопочистващата фирма Антоанела Дончева. Тя увери, че снегоизвозването ще продължи тази седмица, приоритетни ще са кръстовищата по бул. „България" и ул. „Търговска" и автобусните спирки.
При нов обилен снеговалеж, за какъвто предупреждават синоптиците, общинското дружество ще продължи с дейностите по зимното поддържане и снегопочистване на улиците в града.