Военни и журналисти участваха в Ден на бойното майсторство в ГУЦ-Николаево
Военни и журналисти участваха в Ден на бойното майсторство в ГУЦ-Николаево / voenno.formirovanie

На 28 април 2015 г. на Гарнизонния учебен център/ГУЦ/ "Николаево" се проведе Ден на бойното майсторство, по случай празника на Българската армия 6 май. В събитието участваха военнослужещи от военните формирования 42800, 22160, 38220 от гарнизон Плевен. От трите военни формирования бяха сформирани отбори по стрелба с автомат "Калашников" 7,62 мм и пистолет "Макаров".

Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев запозна журналистите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница в които са участвали и с полигона на ГУЦ "Николаево".

Военни и журналисти участваха в "Ден на бойното майсторство" в ГУЦНиколаево
netinfo

На отличилите се военнослужещи и журналисти в стрелбата с различните видове оръжия, бяха връчени предметни награди и грамоти от началника на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев.

От състезанието с автомат „Калашников" отборно бяха отличени на I-во място - отборът на военно формирование 42800, на II-ро място - отборът на военно формирование 22160 и на III-то място - отборът на военно формирование 38220.
От състезанието с пистолет „Макаров" на I-во място беше отборът на военно формирование 42800, на II-ро - отборът на военно формирование 22160, а на III-то място - отборът на военно формирование 38220.

При стрелбите с пистолет "Макаров" с журналисти, на първо място се класира Ралица Лазарова, а на второ място Ивета Димитрова.

Военни и журналисти участваха в "Ден на бойното майсторство" в ГУЦНиколаево
netinfo