В МУ-Плевен определиха участниците в срещата с президента Плевнелиев
В МУ-Плевен определиха участниците в срещата с президента Плевнелиев / archive.dariknews

Петима свои студенти предложи Медицинският университет в Плевен за участие в срещата на 1 декември, която ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев. За участие в инициативата „Младежка визия за развитие на България", която се провежда под егидата на държавния глава за поканени всички акредитирани висши учебни заведения в България. Те трябва да предложат за участие петима свои абсолвенти, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър" или „магистър" след 1 януари на текущата година.

Участие в инициативата могат да вземат и абсолвенти, които са завършили образованието си в чужбина и отговарят на изискванията.

Тази година за домакин на дискусиите по инициативата „Младежка визия за развитие на България" е избран Медицински университет - Плевен.
На 1 декември 2014 г., президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор".

Абсолвентите на МУ-Плевен, показали най-високи академични резултати от трите факултета в структурата на висшето училище са Хюлия Ферадова - специалност „Медицина", Факултет „Медицина", Добромир Нгуен - специалност „Медицина", Факултет „Медицина", Десислава Кипрова - специалност „Медицина", Факултет „Медицина", Тони Николов - специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия", Факултет „Обществено здраве" и Галя Георгиева - специалност „Акушерка", Факултет „Здравни грижи".

По време на събитието участниците ще проведат дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси, организирани в 9 панела. В тематичното направление „Наука и здравеопазване" подтемата е „Иновациите в медицината: потенциалът на България за интелигентен растеж чрез развойна дейност и технологичен трансфер в медицинската наука, фармацията, биотехнологиите и общественото здравеопазване".