lev
lev / obshtina levski
На 22 април в Левски тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901” за изграждане на Амфитеатър в южната страна на читалището.
Параметрите на проекта представи Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова. Проектът е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Той е на стойност 384 178 лв., а срокът за изпълнение строителните дейности е 120 дни.
На събитието днес бяха кметът на община Левски Любка Александрова, инж. Милчо Илиев – представител на „МК  НАДЗОР”гр..Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06” гр. Варна, читалищни дейци и граждани.

lev
obshtina levski

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с радост всички, които ще участват в изпълнението на проекта. Тя пожела успех на радостното събитие, но и отговорно изпълнение на проекта, за да се поздравим с хубав резултат и в срок.

lev
obshtina levski

Любка Александрова: „Щастлива съм, че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии.При наличието на толкова много талантливи колективи ,на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”хубаво е да имаме освен сцената на читалището да имаме и открита сцена, да имаме  и летен театър.Радвам се ,че сега на нас се пада честта за изпълнението на хубавата задача града и общината да имат такъв сериозен културен институт – летен театър.
Надявам се, че в края на лятото тук ще има едно красиво съоражение ,което ще стане средище на таланта на левчалии и възможност за да видим големите имена на България във всички изкуства”.

lev
obshtina levski