Учител на министър Дянков влиза в час в деня на своята 80-годишнина
Учител на министър Дянков влиза в час в деня на своята 80-годишнина / netinfo

Известният общественик и деец на културата в Ловеч Найден Ангелов влиза в час по история в Езиковата гимназия в деня на своята 80 годишнина днес. Поканата била отправена от школото, в което той е преподавал български език и литература 26 години. Бил е и учител на сегашният вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.

Пази още учителските си тефтерчета, в които е нанасял оценките на учениците, срещу името на Симеон Дянков се мъдрят няколко шестици и две петици. Пред единадесетокласниците Найден Ангелов ще разкаже за училището преди години, за часовете по литература и за срещите си с известни писатели, които са гостували на Ловеч по негова покана.

Неотдавна той направи дарение на Регионалната библиотека в Ловеч „Проф. Беню Цонев" -  205 книги с оригинални автографи на видни български писатели, които е получил лично.

Найден Ангелов е известен и като един от основателите на Клуба на дейците на културата в Ловеч. Автор е на над 400 статии по езикови, литератури и обществени теми. Издал е книгите „Училищни денни бележки без дата" 2000 г., „Шегобиецът от Калейца" /Случки из живота на Лальо Маринов-Ламар/, 1999 г.