Ученици от ГПЧЕ преминаха успешна подготовка в „Научи се да караш ски
Ученици от ГПЧЕ преминаха успешна подготовка в „Научи се да караш ски / rio.pleven

Първата група ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен успешно приключи участието си по Програмата „Научи се да караш ски" към Българската Федерацията по ски в периода от 9 до 12 февруари на ски зоната „Беклемето". Програмата е предвидена за деца от начален етап на обучение, които не са се занимавали с този спорт, или имат начално обучение по ски.

За първи път училища от гр. Плевен са включени в Програмата със 100 участници, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Плевен. Участието е по изготвен график и в периода от 9 февруари до 7 март 2015 г. са Гимназия с преподаване на чужди езици, НУ „Патриарх Евтимий", СОУ „Иван Вазов" и НУ „Христо Ботев. Всяка група е с квота от 25 ученици и обучението се провежда в четири последователни дни, извън времето на ваканциите. Транспортът за нашите участници е осигурен от Българската федерация по ски. За ски обучението, храненето, ски оборудването, ползването на ски писта, ски влек и ски учители отговаря фирма „Сима".

По програма в четвъртия, последен ден от обучението на всяка група, се провежда състезание по ски слалом за класиране по време за всички участници от групата. За класираните на първо място момче и момиче се осигурява награда от М-тел, а за второ и трето място - от Училища „Европа" - гр. Плевен. Всички участници получават сертификати - Диплом с имената на учениците и мястото на класиране на финалното състезание по проекта „Научи се да караш ски".

Ученици от ГПЧЕ преминаха успешна подготовка в Научи се да караш ски"
netinfo

Наградите на първата група участващи ученици от Плевен са връчени официално от Албена Тотева - началник на Регионален инспекторат по образованието, и от Юрий Тодоров - директор на Гимназия с преподаване на чужди езици. По инициатива на родителите са били осигурени медали и други предметни награди.

Албена Тотева е връчила грамота за активно участие и съдействие по включването в програмата „Научи се да караш ски" на Чавдар Вангелов, родител от ГПЧЕ - Плевен.

След приключване на обучението и на последната четвърта група, ще бъдат излъчени по един победител момче и момиче, които ще вземат участие в организираното от Българската Федерацията по ски финално състезание за всички класирани участници от ски центровете по Програмата - Благоевград, Пловдив, Плевен, Смолян, София и София-област.