Съветниците в Долна Митрополия гласуваха пари за училищни ремонти
Съветниците в Долна Митрополия гласуваха пари за училищни ремонти / netinfo

Средства в размер на 400 000 лв. по национална програма „Оптимизация на училищната мрежа" за 2009 г. са гласувани за четирите учебни заведения в община Долна Митрополия, информират от пресцентъра на БСП. Решението е взето от местните общински съветници на последното им заседание.

По-голямата част от парите ще бъдат изразходвани за неотложни строително-монтажни работи. Предвидени са и средства за купуване на обзавеждане и оборудване на три от училищата, както и за обезщетение на персонала в закритите учебни заведения.

Сред акцентите на заседанието е бил и въпросът за проблемното водоснабдяване на някои населени места на територията на общината. Най-сериозно е положението с недостига на питейна вода в Тръстеник. Затова съветниците са одобрили сформирането на работна група под ръководството на кмета Александър Печеняков, която ще търси спешно решение.

Членовете на местния парламент в Долна Митрополия са подкрепили и предложението за отпускане на средства от Общинския бюджет за подпомагане на седмия фестивал на леката и спортна авиация „Криле за всички", който се организира от Авиационно сдружение „Криле".