„Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван осигури реанимационни легла и бронхоскоп за УМБАЛ-Плевен
„Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван осигури реанимационни легла и бронхоскоп за УМБАЛ-Плевен / umbal.pleven

Седем реанимационни легла с монитори и бронхоскоп получи УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен на 30 юли 2014 г., суобщиха от университетската болница. Леглата са дарение от инициативата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван". Съболезнования за загубата и дълбока благодарност за дарението, което ще помогне за спасяването на други животи, поднесоха на бащата на Цвети - Христо Таслаков, изпълнителният директор на болницата д-р Наташа Манева и финансовият директор Тунай Потурлиев. В предаването на дарението участваха майката на Цвети - Валя Таслакова и майката на Влади - Галя Горанова.

Общо осем легла с монитори и бронхоскоп, осигуриха чрез дарения близките на Влади, Ники, Цвети и Иван обединени от каузата да помогнат на други пострадали и нуждаещи се от интензивни грижи. Стойността на дарението е 71 856 лева.
Родителите ни съобщиха, че в кампанията за два месеца са събрани 103 799.04 лева. Към момента в дарителската сметка и от отчетени кутии има налични 31 541.12 лв., с които ще бъде закупена техника за университетската болница в Плевен.

Справедливост за Влади Ники Цвети и Иван" осигури реанимационни легла и бронхоскоп за УМБАЛПлевен
netinfo

Клиниката по анестезиология и интензивно лечение при УМБАЛ - Плевен обслужва над милион и половина пациенти от Плевен, Ловеч, Троян, Габрово, Враца, Монтана, Велико Търново. Единствено в нея е възможна реанимация при липса на активно дишане. Началникът на клиниката проф. Радко Радев благодари за благородния жест и изрази съжаление, че въпреки положените усилия не са успели да спасят Цвети.
Специалистът коментира, че пътните инциденти, пострадалите от които идват при тях са станали изключително жестоки. Отговорност на цялото общество е справянето с този проблем, категоричен бе той.

С осемте реанимационни легла с монитори от най-висок клас УМБАЛ -Плевен се нарежда на второ място в страната по високоспециализирано реанимационно оборудване след „Пирогов", допълни проф. Радев.
Допълнителна информация за инициативата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван" можете да намерите на адрес: http://spravedlivost.eu/