Р.Петков: Избори през юли е най-абсурдната идея от гледна точка на демократичните принципи
Р.Петков: Избори през юли е най-абсурдната идея от гледна точка на демократичните принципи / dariknews

"Това е най-абсурдната идея от гледна точка на демократичните принципи за организация и провеждане на изборите, но вероятно мотивацията на Станишев е в това, че схемите им за купуване на гласове още стоят и се надява да прави изборите с този административен апарат на областни управители и директори на РДВР, които в голямата си част обслужваха БСП и ДПС".

Така членът на инициативната група на АБВ Румен Петков коментира за Дарик изказаното на пленума на Националния съвет на БСП от Сергей Станнишев мнение, че предсрочни избори през юли и до края на юли са възможен и реалистичен вариант и това според него е най-добрият вариант за страната.

"Да не оставиш никаква възможност за политически дебати никаква възможност за структуриране на листи, това е политически абсурд, който не е Европа, а и Северна Корея не е виждала", коментира Румен Петков и добави: "Вероятно очакването на Станишев е две трети от листите на БСП да бъдат написани от Моника и една трета от него, с което да изчерпи предизборната подготовка на БСП, а останалото да са схемите за купуването на гласове.
Мисля, че това е много несериозно и много далече от демокрацията" категоричен е Петков.

По-рано в Плевен, Румен Петков каза, пред журналисти, че за него най-реалистичното време за провеждане на предсрочни избори е октомври - ноември 2014 г.

"Избори веднага, вчера, обслужват само Сергей Станишев. Огромната част от активните хора са в отпуска и на почивка, дори и в чужбина и практическа политическа кампания няма да се проведе. Това означава, че изборен резултат ще постигнат купувачите на гласове. Тези, за които кампанията няма значение. Тези, за които кампанията няма стойност. Това ще донесе ново отвращение у хората. Ще донесе нов отлив от гласуващи", категоричен бе той.