Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

Този петък във вестник "Посредник" четем:

100 населени места в страната и 8 в Плевенско ще участват в "Часът на Земята" тази събота

От кои държави получиха подаръци децата от Арт-клуб "Красиво и цветно" в училище Петър Берон

Намаляват ли врабчетата и какви птички чуруликат в градовете

Колко канализация и водопровод ще изградят в Кнежа с 31 милиона по програма за околната среда

Как в ЧЕЗ ограничават опасността от допускане на грешки и колко от тях са човешки

Коя е новата балетна премиера в читалище "Съгласие" с елементи на хип-хоп и брейк. 

В поредния брой на „BG Север" можем да прочетем:

Паниката, която предизвикаха в града слухове във Facebook, че водната каскада на Плевен ще бъде унищожена, е водещата тема на 11-тия за тази година брой на в. „BG Север". Изданието представя и гледната точка на създателите на фейсбук-групата в защита на каскадата, и на авторите на проекта за преустройство на централната градска част.

„Задържаха трима младежи за жестоко убийство в Славовица" е водещото заглавие на страницата „Конфликти". Материалът разкрива подробности за разкритото в началото на тази седмица престъпление, което потресе жителите на селото.

На страницата „Общество и политика" можете да прочетете коментар за хаоса в образованието, който досегашните управляващи „завещаха" на следващото правителство.

Най-голямата инвестиция досега в града - Мол Плевен, се продава на търг от частен съдия-изпълнител само за 10,6 млн. лв. Ако не се яви купувач, банката кредитор може сама да го довърши, информира вестникът на своята бизнес страница.

Никой не води статистика на недохранените ученици, а те не са малко, съобщава изданието на своята 6 стр.

Основният материал на „Артседмица" е със заглавие „Тоталитаризмът преди 10-ти и след това, представен в две истории с паметници". В него се прави паралел между отношението на властимащите към паметниците в Плевен преди 65 г. и сега.

Ако отново кацнат някакви такива в Коиловци, пак ще ядат бой, твърдят в интервю за седмичника братята Слави и Васко Цоневи, които спипаха френски командоси в нивата си миналата есен.

Промените в ръководството и треньорския щаб на футболния „Спартак" /Пл/ са водещи на спортната страница.

Кои трима актьори от плевенската драма всяка вечер ни приканват да вземем банков кредит или да пием бира, колко струват маркови чорапи за трикратна употреба и как се изявиха плевенските салсароси ще научите от 16 стр. 

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.