Пожари горяха през уикенда - възрастна жена загина
Пожари горяха през уикенда - възрастна жена загина / archiv.DarikNews

На 12 февруари в 21.50 часа от телефон 112 в полицията в Гулянци е получен сигнал, че в дома си в село Гиген е намерена починала и обгоряла 86-годишна. Жената е живеела сама. Пламъците са потушени от съседите на починалата. Трупът е приведен за аутопсия в КСМД-Плевен. По първоначални данни вероятната причина за пожара е неправилно ползване на печка на твърдо гориво.

 
На 12 февруари в 10 часа при пожар в лятна кухня в село Ралево са изгорели 35 квадрата от покрива и домашно имущество. Пожарът е локализиран и потушен от екип на РСПБЗН-Плевен с един специализиран автомобил. Пострадали няма.


По неустановена до момента причина, на 12 февруари е възникнал пожар около 17 часа и в частен гараж в град Летница, при който са опушени 50 квадрата от стените. Огънят е ликвидиран с един специализиран автомобил и екип от РСПБЗН-Левски.

 
На 13 февруари в 5 часа в частна къща в село Опанец е възникнал пожар в котелно отделение. Пристигналият незабавно спасителен екип е погасил пожара и при инцидента пострадали няма.