Плевенчанка е сред най-красивите абитуриентки на 2011 г.
Плевенчанка е сред най-красивите абитуриентки на 2011 г. / Василена Иванова

Василена Иванова от 12 клас в СОУ „Иван Вазов" е сред шестте най-красиви абитуриентки в страната. Конкурсът е организиран от Dir.BG и Astella Atelier. От 57 кандидатки първоначално са избрани 18, които са се представили на живо на 9 април пред жури, в което Юлия Юриевич - Мис България 2007, Калин Вельов, дизайнерката Аля Милушева и други.

Момичетата са се представяли в ежедневно облекло по дънки и високи обувки. След дефилето са останали 10 от май-добрите, с които журито е провело интервю. Бъдещите абитуриентки трябвало да разкажат какви са визиите им за бъдещето, как се забавляват, как си представят абитуриентската вечер. След интервюто са отбрани 6 красавици, на които е направена фотосесия. Василена никога не е имала амбицията да става модел.

„Този конкурс за мен е една сбъдната мечта на всяко момиче да се види в по-различна светлина - специална прическа, грим, тоалет, прожектори.", споделя момичето. Победителката ще стане ясна на 1 май, когато в Boutique Lounge Bar ще се проведе финалът на конкурса. Тя ще има шанса да бъде звездата на бала си с прекрасна рокля, с празнична прическа за голямата вечер, създадена специално за нея и с фешън грим. Тя ще влезе в своето училище като истинска светска дама, под светлините на фотографските светкавици с VIP придружител в ретро автомобил.

Дни преди края на учебната година, Василена няма колебания за бъдещето си - ще учи икономика, смята да обогатява и знанията си в областта на психологията, иска да работи с деца, да помага на хората. Може да се каже, че плевенската красавица вече е студентка, защото е изкарала 5, 97 на предварителен кандидатстудентски изпит в УНСС.