Пета бригада отбелязва Празника на сухопътните войски
Пета бригада отбелязва Празника на сухопътните войски / netinfo

Поредица от мероприятия започва Пета бригада в Плевен по случай Празника на Сухопътни войски – 19 ноември, информират от пресцентъра на звеното. От 9.00 часа днес командирът на бригадата полковник Валентин Буров ще се срещне с представители на плевенските медии. След това той ще произнесе приветствие към военнослужещите и гражданските лица от гарнизон Плевен по случай Празника на Сухопътни войски.

В инициативите е включено и провеждането на турнир по стрелба с пистолет “Макаров” за част от личния състав на Пета бригада и журналисти, след което първенците ще бъдат наградени. В предварителната програма е включена и демонстрация на действия на контингентите при участие в операции по опазване на мира.

На последващото тържествено събрание по случай Празника на Сухопътни войски ще бъдат наградени военнослужещи и граждански лица и ще бъдат прочетени поздравителни адреси. Тържествата ще завършат с празничен концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски и Ансамбъла на българската армия.