123
123 / ou valeri petrov
За втора поредна година на 22 април ОУ „Валери Петров“ отбеляза своя патронен празник. В двора на Регионален исторически музей – Плевен се събраха ученици, учители и родители.

123
ou valeri petrov

Гости на празника бяха Албена Тотева – Началник на РУО - Плевен, Виолета Василева – старши експерт начален етап, Владимир Николов – Председател на Обществения съвет.

123
ou valeri petrov

В своето приветствие Ирен Димитрова – директор на училището се обърна към учениците – умни, талантливи, знаещи и можещи, победители в конкурси и национални олимпиади, към учителите – хора с големи сърца, професионалисти, толерантни и ги поздрави с празника. Тя благодари на родителите за подкрепата. Пожела дръзновение и нови успехи.

123
ou valeri petrov

Албена Тотева – началник на РУО - Плевен приветства екипа на училището и учениците на най-младото учебно заведение в областта. Тотева пожела училището да носи името си с гордост и самочувствие, защото постига резултати и дава качествено образование. Тя пожела на учениците да са любознателни, остроумни, да откриват новостите, да имат светли хоризонти, защото в училището се гради общността и се развива, да са признателни на учителите, защото винаги са до тях, отварят вратата към света, за да са успешни личности.
Поздравителни адреси бяха получени от Мартин Митев – председател на Общински съвет, Плевен и д-р Володя Попов – Директор на Регионален исторически музей – Плевен.

123
ou valeri petrov

Присъстващите се насладиха на спектакъла „Приказка за детския свят – мечтан и сбъднат, наивен и мъдър“, в който бяха включени пъстър парад на хвърчила, изпълненията на любими детски песни на различни езици – български, английски, руски: Чунга-чанга, Песен за приятелството, Хвърчила и др. Драматизациите по Петте приказки на Валери Петров завладяха публиката.  Празникът завърши с флашмоб - изпълнение на български хора.

123
ou valeri petrov

123
ou valeri petrov

123
ou valeri petrov