Отново не тръгна делото срещу полицая убиец от Ловеч
Отново не тръгна делото срещу полицая убиец от Ловеч / archiv.DarikNews

За втори път делото срещу полицая Иво Маринов, който на 15 септември миналата година уби със служебния си пистолет 25-годишната Ивелина Славчева от Ловеч, не можа да тръгне. Причината - адвокатът на подсъдимия Марин Марковски е изпратил молба до съдебния състав то да бъде отложено, тъй като е в болнични до 11 октомври. Делото бе отложено и през юли, когато беше определено първото заседание по него, пак заради отсъствието на адвоката.

Марковски-старши остана единствен защитник на Маринов, след като той е оттеглил пълномощните на Димитър Марковски и Стефан Гецов, стана ясно по време на заседанието.

От полицая убиец пък е постъпила молба до съда, делото да се гледа по реда на предварителното изслушване - без призоваване на свидетели и вещи лица, съобщи председателят на 5-членния съдебен състав Магдалена Станчевска. Така че най-вероятно Иво Маринов възнамерява да се признае за виновен и да сключи споразумение с прокуратурата, за да си осигури наказание, с една трета по-малко от предвижданото по закон.
Следващо заседание бе насрочено за 18 октомври т.г.