Отложиха отново делото за убийството на ВМРО активиста Милен Атанасов
Отложиха отново делото за убийството на ВМРО активиста Милен Атанасов / netinfo

Състав на Плевенски окъжен съд отложи за пореден път делото за убийството на активиста на ВМРО Милен Атанасов от Пордим. Единият от подсъдимите, 33-годишният Симеон Берков, не се яви като адвокатът му представи служебна бележка, че на 29 януари е опериран в отделение “Гнойно-септична хирургия” на Многопрофилната болница в Плевен.

По настояване на прокурора Георги Асенов, съдията по делото постанови да се изиска по служебен път удостоверение от болничното отделение кога е постъпил за лечение Симеон Берков. Ще се проверява още дали подсъдимият Берков е претърпял операция, колко време се нуждае от стационарно лечение и дали това е пречка за явяването му в съда. Съдийският състав прецени, че в отсъствието на единия подсъдим не бива да се дава ход на делото, тъй като става дума за тежко умишлено престъпление.

Милен Атанасов беше убит на 23 декември 2005 година. Според обвинението 33-годишния Симеон Берков и 28-годишния Недялко Атанасов са пребили Милен заради 100 лв. и 40-грамов златен ланец.

Делото ще се гледа отново на 11 март от 10.30 часа.