Откриват седмото издание на конкурса Недоизречено
Откриват седмото издание на конкурса Недоизречено / nedoizrecheno

От 13 март до 24 април, Плевен ще бъде домакин на седмия нестандартен литературен конкурс „Недоизречено". След успешното си четвърто национално издание, проведено във Варна, благодарение на морската поетеса Мариела Русева, която е и съосновател на проявата, сега инициативата за втори път излиза извън територията на Пловдив.

Домакин на седмото издание е плевенската поетеса Албена Декова, която заедно със свои съмишленици ще даде старт на надпреварата днес в 16:30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев" с литературно-музикална програма на Клуба по творческо писане „Смяна".

По същото време в книжарница Кафе-клуб "Сиела" в МОЛ - Пловдив, ще започне връчването на наградите на победителите в предходното шесто издание на конкурса, което стартира в края на миналата година по инициатива на ученици от Френската езикова гимназия в Града на тепетата.

Участниците в плевенското издание на „Недоизречено" ще бъдат обособени две категории - младежи до 21 г. - „21-" и такива, надхвърлили тази възраст „21+". Тъй като проявата е обявена като национална, няма да има ограничение относно местоживеенето на кандидатите и от двете групи.

Всички участници ще имат за задача да допишат предварително зададено недовършено литературно произведение, в което са разположени ключови думи, препинателни знаци и празни полета.

Текстовата матрица може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс.

Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: nedoizrecheno@abv.bg, до 24:00 ч. на 10 април. Награждаването е на 24 април 2015 г. в Плевен.