Откриха първия в Никопол магазин от веригата КООП
Откриха първия в Никопол магазин от веригата КООП / archiv.DarikNews

"Районната потребителна кооперация - Никопол, повече от 100 години успешно върви по своя път в полза на всички граждани", отбеляза в своето приветствие, г- н Емил Бебенов - кмет на Община Никопол, на организираното тържество по повод официалното откриване в крайдунавския град на първия в общината магазин от веригата „КООП".

Откриха първия в Никопол магазин от веригата "КООП"
netinfo

Служители и работници на РПК, дейци на кооперативната идея, много гости и граждани присъстваха на събитието. Новата придобивка за гражданите на Никопол и общината - магазин за хранителни продукти и стоки за бита, е изграден с финансовата помощ на безлихвен кредит в размер на 15 хиляди лева от Централния кооперативен съюз и 10 000 лева собствени средства на местната кооперация.

Г-жа Ваня Боюклиева - зам.председател на ЦКС, връчи Сертификат под № 791, на председателя на РПК Никопол, г- н Атанас Николов.

Откриха първия в Никопол магазин от веригата "КООП"
netinfo

От 2006 година в България са пуснати в експлоатация 800 обекта от тази верига, а 2012 година е обявена от ООН за световна година на кооперациите, именно заради тяхната устойчивост и това което правят за хората във време на криза, подчерта г-жа Боюклиева. В подредена кулинарна изложба бяха представени различни производства на Районна потребителна кооперация Никопол от които имаха възможност да опитат всички присъстващи.

Откриха първия в Никопол магазин от веригата "КООП"
netinfo

Тържеството продължи с изпълненията на духовия оркестър на Основно училище "Патриарх Евтимий" - Новачене.