Откриха обновеното читалище в Левски за Празници на изкуствата „Парцалев 2015
Откриха обновеното читалище в Левски за Празници на изкуствата „Парцалев 2015 / obshtina.levski

С водосвет и молитва на 15 юни официално беше открито след основен ремонт НЧ"Георги Парцалев 1901" в първия ден на Празници на изкуствата „Парцалев 2015" в гр. Левски.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари на всички участвали в превръщането на читалищната сграда в красив дом за културни изяви, изрази радостта си, че това се случва в навечерието на 90-я рожден ден на големия български актьор, патрон на читалището - Георги Парцалев, 70- годишнината на град Левски и 10 години от началото на традицията да се провеждат празници на изкуствата в негова памет.

Откриха обновеното читалище в Левски за Празници на изкуствата Парцалев 2015"
netinfo

Александрова пожела, с божията благословия, културния живот в духовния храм да радва всички, да носи по света славата от постиженията на талантите в град Левски и обяви празниците за открити.
В знак на признателност бяха поднесени и цветя пред паметната плоча на големия Парцалев.

По традиция "Песен за Георги Парцалев"на Дулинко Дулев изпълни Боряна Пантелеева, а Председателят на читалищното настоятелство Лена Романова поздрави всички с празниците в памет на уникалния Парцалев,  който си отиде твърде рано от сцената на живота, но остана в паметта на поколения българи.

Откриха обновеното читалище в Левски за Празници на изкуствата Парцалев 2015"
netinfo

Комедията „Годеж" на Театрално-музикален център - Разград с участието на Александър Кадиев беше посрещната с бурни аплодисменти от публиката в препълнения салон на читалището.

Сашо Кадиев идва за първи път в Левски, но е с прекрасни впечатления от съгражданите на големия комик.
Цветя за артистите бяха поднесени от Община Левски и НЧ"Г. Парцалев".