/ Община Левски

Симона Стефанова , третокласничка от СУ „Крум Попов“ е отличена с Втора награда в раздел „Графика“на Международения културен форум „Велики Преслав - историята на цял един народ“, проведен за втора поредна година в Велики Преслав под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Община Левски

Творбата на Симона, портрет на великия държавник Цар Симеон е сред експонатите на богата изложба подредена в Тържествената зала на Музей „Велики Преслав“, а хубавата новина съобщи Леонетка Данаилова, главен учител в СУ „Крум Попов“.

В Левски стартира проект на НЧ„Георги Парцалев-1901” за изграждане на Амфитеатър

Наградата на Симона е поредно доказателство за таланта на десет годишното момиче, което участва и в конкурси за поезия, състезания по математика и вече има натрупани отличия, за радост и гордост на град и община Левски.

Община Левски

За развитието на художествената й дарба се грижи художникът Иво Панов, а за постижението си в културния форум тя получава грамота и изящна пластика. Леонетка Данаилова информира: „Конкурсът е естествена връзка на българските деца у нас и по света - те заедно пишат, рисуват и черпят вдъхновение от нашата история.

Тази година във форума участват 420 деца и младежи от цялата страна и от българските общности по света”. Церемонията по награждаването на участниците във форума на 19 април е открила Илияна Йотова.