Над хиляда абоната на плевенската Топлофикация са разсрочили плащането на сметки
Над хиляда абоната на плевенската Топлофикация са разсрочили плащането на сметки / netinfo

“Топлофикация” Плевен започна кампания, в която напомня на абонатите си с натрупани минали задължения към дружеството, че могат да разсрочат плащането. Вероятно мнозина от вас са получили уведомление по пощата - с изписани дати, часове, в което се напомня за възможността за сключване на подобен договор. За разяснение по въпроса потърсихме инж. Йордан Василев, директор топлоснабдяване и инвестиции в "Топлофикация – Плевен".

За възможностите за плащане на минали неиздължени суми, за броя сключени договори, за делата срещу некоректни платци, както и дали ако се плати накуп цялата дължима сума отпадат лихвите - чуйте и вие в звуковия файл.

Чрез сегашната кампания “Топлофикация” Плевен напомня на длъжниците, че може да се сключат договори за разсрочено плащане, важното условие е текущите сметки за месеца да се плащат навреме. Самите договори се сключват за 12 месеца, в някои изключително тежки случаи, в които и сумите са много големи, се допуска и индивидуален подход. Тогава може да се удължи срокът, но не повече от 18 месеца, поясни инж. Йордан Василев.