Над 21 кг тютюн иззеха полицаите в Левски
Над 21 кг тютюн иззеха полицаите в Левски / archiv.DarikNews

На 3 март е проведена специализирана полицейска операция за пресичане на незаконната търговия с акцизни стотки без бандерол.

В акцията са взели участие полицаи от Левски и митнически служители от Свищов. Засечена е 18-годишна от село Буковлък в момент на предлагане и продажба на насипен тютюн на улица в град Левски. Стоката била разфасована в 19 найлонови пакета с общо тегло 6,150 кг.

В село Малчика, също в момент на пласиране на цигари без бандерол е установен 54-годишен. Той е продавал тютюневите изделия в къщата си. Иззети са 6 кутии с цигари без акцизен бандерол от марката "Pride". Взето е административно отношение от служителите на Митница Свищов.

49-годишна в село Обнова е заловена в момент на предлагане на цигари без бандерол. От последвалата проверка са иззети 15 кутии "Pride".

В хода на проверките на улица "Александър Стамболийски" в град Левски, зад кафе машина са намерени 7 найлонови пазарски чанти с насипен тютюн с общо тегло 15,400 кг. Общото количество нередовна стока е 21,55 кг изсушена тревиста маса и 21 кутии с цигари.

Тютюнът е иззет с констативни протоколи от митническите слежители и са взети проби за лабораторно изследване.