Меглена Кунева: Плевен заслужава най-доброто и това е Георг Спартански
Меглена Кунева: Плевен заслужава най-доброто и това е Георг Спартански / dariknews.archive

На 22 октомври в Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен, МК"Плевен може - Плевен побеждава", подкрепена от Реформаторския блок и ВМРО-БНД, закри предизборната си кампания за участието на изборите на 25 октомври.
Станала на крака, публиката изслуша химните на Република България и на Европейския съюз, които бяха изпълнени от цигуларя Чавдар Вълков.

За събитието в Плевен пристигнаха вицепремерът Меглена Кунева - председател на ПП Движение "България на гражданите", съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев - председател на ПП ДСБ, заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов - съпредседател на НФСБ и председател на ВМРО-Българско национално движение, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски - заместник-председател на ПП Движение „България на гражданите" и три мандата кмет на Плевен през периода 1999-2011 г., както и кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански, който е подкрепен освен от РБ и ВМРО-БНД, от още 9 по-малки партии, както и от граждански сдружения.

Вицепремиерът Меглена Кунева каза:
"Знам че Плевен ще успее, но трябва да спечели от първия път. Не мога да си предстовя по-обичан човек от Георг Спартански. Той е човек, с когото всяка евро политика може да се гордее. Той дава на всички чувство за увереност и посока!!!

Меглена Кунева Плевен заслужава найдоброто и това е Георг Спартански
netinfo

Плевен заслужава най-доброто и това е Георг Спартански", заяви вицепремиерът Меглена Кунева.

Зам.-педседателят на Народното събрание Красимир Каракачанов каза: "Участвахме в тежка кампания срещу огромни финансови ресурси, но в Плевен кампанията имаше едно "човешко лице" в лицето на Георг Спартански.

Меглена Кунева Плевен заслужава найдоброто и това е Георг Спартански
netinfo

Ние се борим за най хубав град в Северна България и нека продължим със същата скорост и да покажем, че Плевен ще победи", заяви Каракачанов.

Радан Кънев определи Георг Спартански като „Флагманът на българската реформаторска флота" и каза, че по отношение на кандидата си за кмет, Плевен е пътеводна звезда за цялата страна и не е случайно, че Реформаторският блок закрива националната си предизборна кампания точно в Плевен.

Меглена Кунева Плевен заслужава найдоброто и това е Георг Спартански
netinfo

"Виждаме видими шадравани и невидими работни места. Виждаме пеещи фонтани, но замлъкнали училища. Виждаме светещи фонтани и тъмни улици и квартали. Щастлив съм, че подкрепям човек който е независим и от самите нас и това, че сме заедно е гордост за мен, а не за него, защото когато той стане кмет, ще бъде независим от партиите, които са го издигнали и ще бъде слуга единствено на плевенчани. Той няма да се кланя на днешната власт, а ще преговаря с нея.
Победа ще има и тя ще е за Плевен!", категоричен беше Радан Кънев.

Найден Зеленогорски каза че според социологически проучвания, Георг Спартански води на опонентите си с 40 на 25% , което означава разлика от около 9000 гласа.

Меглена Кунева Плевен заслужава найдоброто и това е Георг Спартански
netinfo

Той припомни предишните местни избори и „енигмата", как така при почти двойна разлика, тогавашният претендент и досегашен кмет, го е настигнал и надминал на балотажа.
"За мен вторият тур е риск и затова нека победим на първия, за да не допуснем манипулации", заяви Зеленогорски.

"Чест е за мен, че 11 партии ме подкрепиха и се радвам на скромния си принос, в България да има здрава десница", каза кандидатът за кмет Георг Спартански.

Меглена Кунева Плевен заслужава найдоброто и това е Георг Спартански
netinfo

"Вярвам че имаме общи цели и Плевен ги заслужава. Това е битка не само за Плевен, а и за България", заяви той.

Събитието уважиха военният министът Николай Ненчев, депутатът от СДС Румен Христов и председателят на Народна партия „Свобода и Достойнство" Корман Исмаилов.
Програмата продължи с концерт на цигуларя Чавдар Вълков и Рок група Сигнал.