Кметът награди участниците в първата трупа по актьорско майсторство
Кметът награди участниците в първата трупа по актьорско майсторство / obshtina.pleven

Приключиха заниманията на първата трупа по актьорско майсторство при Детско-юношеската театрална школа на ДКТ „Иван Радоев" - Плевен, с ръководител Георги Енчев. Тринадесетте млади таланти от трупата получиха грамоти от кмета проф. д-р Димитър Стойков.

Кметът награди участниците в първата трупа по актьорско майсторство
netinfo

„Поздравявам ви с вашите първи стъпки в света на актьорското майсторство. Надявам се, че завладени от магията на това изкуство, мнозина от вас ще му се посветят и занапред.

Удовлетворен съм, че богатата програма на Община Плевен „Ваканция лято 2015" дава толкова много възможности на децата и младите хора не само за приятни занимания и емоции, а и за изява на техните таланти и заложби. В любимите летни дни Плевен е пъстър с произведенията на малки художници и фотографи, Плевен е огласен от музика и песни на млади изпълнители, Плевен е в ритъма на танца, Плевен е сцена.

Пожелавам на всички едно незабравимо лято, изпълнено с приятни забавления, нови приятелства и лято, сбъдващо желания", каза в приветствието си проф. Стойков.

Грамоти получиха и участниците в Детско-юношеската школа, както и техният ръководител Ива Николова. Те демонстрираха актьорските си качества в представлението „Криворазбраната цивилизация" по Добри Войников пред Оркестрината в Градската градина.

Тази седмица занятия ще проведе втората трупа по актьорско майсторство отново с ръководител Георги Енчев.