Кметът на Ловеч и сметоизвозващата фирма обсъждат концесионния договор
Кметът на Ловеч и сметоизвозващата фирма обсъждат концесионния договор / archiv.DarikNews

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев се среща днес с ръководството на сметоизвозващата фирма, съобщиха от пресцентъра на общината. Ще бъдат обсъдени възможностите за оптимизиране на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване в град Ловеч с цел намаляване цената на услугата. Това бе възложено на градоначалника на заседанието на общинския съвет от 28 февруари т. г., на което бе одобрена план-сметката за разходите през 2012 г., необходими за предоставяне на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане на депа за отпадъци и чистота на обществени площи в 34-ите населени места в община Ловеч и град Ловеч. Посоченият срок бе 31 март т. г.
Тогава общинският съвет възложи още на кмета да внесе на следващото заседание на общинския съвет през април предложение за промяна на концесионния договор. Местният парламент реши още за времето до влизането в сила на новата цена на услугата да се изплаща на фирмата месечно 1/12 част от годишното концесионно възнаграждение, представляващо 937 385 лв. с ДДС.
Казанджиев обяви, че е предложил на председателя на общинския съвет на срещата днес да присъстват освен представители на общинската администрация, още и председателите на комисията по бюджет и финанси и на комисията по правно-нормативни въпроси към общинския съвет.