Какво пише Посредник днес
Какво пише Посредник днес / netinfo
Прокуратурата разследва 5 лечебни заведения и 3 бивши служители на РЗОК, с това заглавие посреща читателите днес “Посредник”. Бившият директор на касата, негов заместник и служител на касата са предадени на прокуратурата, обяви настоящият шеф на институцията д-р Венцислав Михов. Драстични нарушения е отчела касата в анализа за 10-те месеца на годината.

Пак е имало изтичане на газ до “Метро”, алармира всекидневникът. Сигналът е получен в 4 часа сутринта във вторник в Гражданска защита Плевен от охраната на обекта. Течът е спрян в 4.45 часа.

Наемателите на “Тотлебен” 33 рушат вече къщи, “айде на работа, че ни трябват пари”, крещят ромите по съседите си. Тема, по която “Посредник” пише за пореден път, но резултати за сега няма. Няма институция, която да научи циганите от “Тотлебен” 33 на ред. Те нямат страх от никого. Затова и плащат, когато или ако им е кеф.

По повод днешния празник на Сухопътни войски, членовете на плевенското сдружение “Артилерия” отправиха поздравителен адрес към колегите си от Пета механизирана бригада.

9 са осъдени за наркотици, 14 за причиняване на ПТП през миналата година, повечето осъдени в Окръжния съд са с условни присъди, пише “Посредник”. За причиняване на смърт в пияно състояние са осъдени четирима – трима от тях на лишаване от свобода до 3 години, а наказание, различно от лишаване от свобода, е наложено на един. През 2007 год. в Плевенския окръжен съд няма осъдени лица за извършени престъпления против републиката, за компютърни престъпления, за престъпления против реда и общественото спокойствие.

21 проекта от Плевенска област вече са подадени по Проект 100, интервюто с директора на Регионалния бизнес център Царин Аспарухов четете на стр.5. Проект 100 е “Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми” на Министерство на икономиката и енергетиката и осигурява безвъзмездна финансова помощ от 10 000 до 20 000 лв. на хора с перспективни идеи за бизнес.

И още няколко заглавия в “Посредник” – възможности за НПО да помогнат на младите хора в селата ще бъдат разяснени на работна среща другата седмица; насилието върху деца дискутират в Плевен днес; екоинспекцията информира общините за възможностите за финансиране по ОП “Околна среда”; прокуратурата търси плевенски измамник, излъгал софиянец; няколко са одобрените проекти на община Левски по различни програми.