Какво пише Посредник днес
Какво пише Посредник днес / netinfo
Откраднаха видеокамерите в Мечка, алармира от първа страница “Посредник”. Те бяха монтирани, за да следят общинските сгради и главния път. Камерите на охранителната система са откраднати в петък през нощта, е потвърдил кметът на Мечка Пламен Петров. Сигнализирали са хора от центъра, които са видели да висят кабели. На всичко отгоре, когато са откраднати, камерите не са работели, така че не са заснели злосторниците.

Стартира информационна кампания за насилието над деца в семейството, пише още изданието. Плевен е един от десетте града в страната, в които беше даден стартът на Националната информационна кампания под надслов “Виж ги, чуй ги, разкажи!”. Тя е посветена на децата, бити в семействата, за които никой не казва, че са жертва на насилие.

От страница 3 в “Посредник” ше прочетете, че проф. Любомир Ковачев, номиниран от плевенската лекарска колегия, взе наградата за лекар на Плевенска област, а почетното отличие “Лекар на годината” за 2008 взе ръководителят на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев. Ще научите и че референдум за задължителното гласуване иска НДСВ, предложението беше прието на конгреса на партията в събота.

Качеството на водата се подобрява, мониторингът разширява обхвата си – това са част от изводите, направени в Световния ден на мониторинг на водата. Тогава експерти от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен демонстрираха пред ученици как се прави пробовземане и как работят системите за мониторинг и контрол на водите.

Пред винкела всички са равни! – е името на материал в новия брой на “Посредник”. За любителите на надписи на обществени места, както и за тези, които обичат загадките и мистериите, са надписите от рода на “Слави, във филма сме!”, “100 процента анти белите мърди” и подобни. Може да прочетете и размишленията на автора по темата.

Почти 26 хиляди тона грозде са изкупени от Плевенско от винарските предприятия от старта на гроздоберната кампания, научаваме от изданието. Изкупеното грозде е здраво, с добро и много добро качество.

Изцяло на темата за децата, за отношенията им с родителите, с педагозите, на проблемите при отглеждането е посветена стр. 5. От там ще научите и че мобилен център за работа с деца стартира от Плевен, както и с какво ще се занимава той.