topka
topka / dariknews.bg

30-годишният капитан на плевенския Спартак – Тихомир Тодоров напусна лагера на родния си тим и се присъедини към Литекс (Ловеч). Сърцатият полузащитник бе сред малцината добре представили се футболисти през миналия сезон, когато плевенчани изпаднаха от Втора професионална лига в Северозападната Трета аматьорска група. Ръководството на Спартак реагира мигновено и вече осигури ново попълнение в халфовата линия. Утре първа тренировка с отбора ще направи юношата на столичния ЦСКА – Радой Божилов. Освен за родния си тим 21-годишния футболист е играл още в Добруджа (Добрич), София 2010 (София) и през миналия сезон в Царско село (София). Селекцията в Спартак продължава.

Междувременно планираният едноседмичен лагер на тима няма да се проведе. Причините обяснява старши треньора Бойко Цветков:

„Според програмата ни за подготовка на лагер трябваше да сме през текущата седмица. Оказа се обаче, че в този период добрите бази в близост до Плевен са заети. Има варианти да направим лагера в следващите седмици. Отказах тези възможности, защото тогава ще сме навлезли в друг етап на подготовката и лагер няма да ни е необходим“, коментира Цветков.