Ерхард Бусек прие символичния ключ на Плевен
Ерхард Бусек прие символичния ключ на Плевен / netinfo

Като интересен и ползотворен определи провелия се в Плевен Виенския икономически диалог президентът на Икономически форум -Виена Ерхард Бусек. Обсъдени бяха различни предложения за решения на проблемите в транспорта, отпадъците, водоснабдяването и канализацията на общините в България.

“Задачата ни бе да се опитаме да накараме различни фирми да инвестират в България, с което да съживим икономиката на страната ви. Опитахме се да покажем методите, с които могат да бъдат получени повече средства от ЕС и те да бъдат оползотворени по най-добрия начин”, допълни Ерхард Бусек.

Той уточни, че работата на Виенския икономически форум продължава интензивно и през лятото, когато се планува обучение и обсъждане на въпросите, свързани със здравния мениджмънт в новоприсъединилите се страни членки на ЕС.

В заключение Ерхард Бусек даде отлична оценка на партньорството си с Община Плевен и на домакинството на плевенския кмет за срещата. От своя страна Найден Зеленогорски му връчи символичния ключ на Плевен и покани г-н Бусек за още бъдещи съвместни инициативи.

Подробностите в прикачения звуков файл...