kolorit
kolorit / kolorit
 Две деца от арт школа „Колорит” – Плевен с ръководител Майя Ананиева станаха носители на Първа награда от Националния конкурс за детска рисунка в рамките на  Национална награда за изобразително изкуство „Захарий Зограф”, връчвана от Община Самоков.  Двете талантливи плевенски деца получиха своите престижни награди  на тържествена церемония  в Художествената галерия  в град Самоков от Кмета на града, заедно с носителя на Наградата за живопис „Захари Зограф” – художника  Захари Каменов.

Рисунките на децата са оценени от професионалното жури, което определя  Националната награда „Захарий Зограф”. Жури, под председателството на академик  Светлин Русев е присъдило Първа награда на петгодишната Белослава Галанова и на 15-годишната Милица Славкова.
Белослава печели високо отличие с живописната си творба „Странният вълк”, а Милица със своя „Градски пейзаж”. В конкурса са участвали деца от цялата страна на възраст  от 4 до 15 години.
Целта на конкурса е да мотивира децата да се занимават с изобразително изкуство  и научат повече за самоковските зографи.