Делото ВМРО отново ще се гледа днес
Делото ВМРО отново ще се гледа днес / netinfo

В Плевенски окръжен съд днес отново ще се гледа делото ВМРО. То е за убийството на члена на ВМРО Пордим Милен Атанасов, извършено  на 23 декември 2005 година.

На последното съдебно заседание делото беше отложено, защото двамата подсъдими по него се явиха без адвокати. Причината, която посочиха, е че нямат пари. На мъжете са назначени служебни защитници, които трябва да ги представляват днес на заседанието от 10.00 часа. През септември миналата година Апелативният съд във Велико Търново върна делото в Окръжен съд  Плевен за ново разглеждане.

Производството беше обжалвано от прокурора по делото Георги Асенов и адвоката на ищците. Те бяха недоволни от оправдателната присъда на единия подсъдим. В началато на март 2009 г. съдът призна 33-годишният Симеон Берков за виновен в убийството на Милен Атанасов. Мъжът получи присъда 18 години затвор, той трябваше да плати на майката на убития -Димка Никодимова 50 хил. лв. кръвнина. Другият обвиняем за убийството, 28-годишният Недялко Атанасов, бе оправдан.

Мъжете бяха обвинени, че са убили Милен като са го пребили за 100 лв и златен ланец. Адвокатите на осъдения на 18-години затвор също обжалваха делото пред Великотърновския Апелативен съд.