Цветко Цветков: Има възможност да ползваме работна ръка от Молдова
Цветко Цветков: Има възможност да ползваме работна ръка от Молдова / netinfo

Съществува реална възможност за изпращане на работна сила от Молдова в България след подписване на съответните документи на ниво правителства на двете страни. Това e заявил на неофициална работна среща с областния управител на Плевен Цветко Цветков председателят на Молдовско – българския клуб в Кишинев Петър Попов.

И към този момент представители на българската общност в Молдова работят в Русия, Украйна и други страни от района. Във връзка с дискутираната тема Петър Попов и придружаващата го делегация подробно са запознати с историята, традициите и особеностите на област Плевен, с подема и потенциала на областната икономика, възможностите за развитието й, активната политика на областната управа за прагматична и взаимно изгодна международна дейност. На работната среща и двете страни са изразили готовност за съдействие в разширяването на бизнес контактите с цел развитие на импортната и експортната дейност.

Днес в София се учредява Българско - молдовски бизнес клуб, на който присъства и областният управител Цветко Цветков, който е приел ангажимент веднага след това да се учреди представителство на клуба в Плевен.