Цветен преглед на  Посоки и Посредник
Цветен преглед на Посоки и Посредник / netinfo
Годишно отчетно събрание на Окръжния съд събра в петък в Плевен магистратите от целия съдебен окръг, пише на първа страница Посоки. Според огласените данни 5140 са съдебните дела, разглеждани в областния център за миналата година. От тях като несвършени към 1 януари 2007 г. са постъпили 992, а останалите 4 188 дела са заведени за изминалите 12 месеца.

Кръгла маса на тема “Проблемите на децата и младежите с трайни увреждания в Плевен” организират от местната структура на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, пише още изданието. Инициативата се провежда поради стартирането на новия проект на сдружението, наречен "Нови хоризонти", който е финансиран по Програма ФАР “Развитие на гражданското общество” на Европейския съюз.

На челната страница на вестника е поместена и информация за „новородената градинка” на Дарик радио, която екипът ни засади в седмицата на гората и което отбелязахме весело и с настроение.

Посредник също има повод за празник, защото вестникът от днес излиза цветен. Честито колеги! На цветни новини да ви върви!

Деца и възрастни участваха в поредната регата по Искър, съобщава с цветната фотография на Юрий Конов вестникът. Сред учатсниците има хора от цялата страна, 8 от които плевенчани.

И тук колегите са поместили на челно място информация от отчета на Окръжния съд. На въпроси на плевенски журналисти към госта на събитието Стойко Стоев от ВСС дали страната ни ще бъде критикувана в новия доклад на Европейската комисия и ще има ли предпазна клауза, съдията е отговорил, че новият съвет се бори с корупцията. Той е дал ясна заявка с действията си, че няма да търпи неморално поведение от страна на магистрати.

Цяла страница почти са отделили колегите в Посредник на темата за оптимизацията на училищната мрежа. Означава ли оптимизирането непременно закриване, разкрива шефът на Регионалния инспекторат по образованието Ани Петкова.