cecka
cecka / cecka cacheva
Предизвикахме втората в листата на ПП ГЕРБ за Плевен за кратки и категорични отговори до края на кампанията за 44 -то Народно събрание. Тази седмица ще ви запознаем с отговорите на председателя на 41-то и 43-то Народно събрание Цецка Цачева и мнението и за хората, живота, социалното състояние на гражданите, битовата престъпност и купуването на гласове.
 
Дарик Плевен: Битовата престъпност е бич за малките населени места в областта. Как според Вас да се справим с нея?
 
Ц. Цачева: Повече полиция на терен, повече видеонаблюдение, засилена гражданска активност. Това означава да изкореним и причината преди да мислим за следвието. За престъпниците има само едно място. Законът е категоричен и трябва да се спазва стриктно и безкомпромисно. Според вас нормално ли е, например, за откраднатите спестявания на възрастните хора от телефонни измамници, да има толкова условни присъди, вместо ефективни.
 
Дарик Плевен: Дори, когато става въпрос за местни величия и политици?
 
Ц. Цачева: Абсолютно точно го казахте. В тези случаи хората трябва да бъдат безкомпромисни към подобни наглости. Местните величия, както ги нарекохте, са най-голямото зло не само за регион като нашия. Те нямат място в политическия живот нито в Плевен, нито в страната. Вие лично бихте ли подкрепили такъв човек, без значение в коя партия е? Бихте ли поверили настоящето си, това на децата си, това на родителите ви в ръцете на откровен феодал. Замислете се над това какъв утрешен ден искаме да имаме?
 
Дарик Плевен: Как би могло да се промени това, възможно ли е въобще?
 
Ц. Цачева: Вие вярвате ли в себе си? Да приемем, че вярвате и всички мислят като вас. Тогава ние заедно можем да победим местните феодали, нечистоплътните политици и корумпираната политическа дебелащина. На хората им омръзна. Това е една от причините, доверието в Парламента да е най-ниско. Тази кампания е важна и заради мажоритарния си характер. Сега ще стане ясно какво ще надделее - изборът на стойностни хора или парите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!