Богата програма за Празници на изкуствата „Парцалев 2015” в Левски
Богата програма за Празници на изкуствата „Парцалев 2015” в Левски / obshtina.levski

С разнообразна програма ще зарадва тази година жителите и гостите си град Левски,  по време на традиционните Празници на изкуствата „Парцалев 2015".

Събитията, които са посветени на 70 години град Левски и 90 години от рождението на Георги Парцалев, ще продължат от 15 до 19 юни, като програмата ще започне в 10:00 часа идния понеделник с прожекция в салона на читалището.

Пред публиката ще бъде представена театралната постановка „Вестникар ли?" с участието на Георги Парцалев. В 18.30 ч. ще бъдат поднесени и цветя пред барелефа на Парцалев, а в 19.00 ч. е официалното откриване на Празниците на изкуствата „Парцалев 2015". Непосредствено след това ще бъде представена постановката „Годеж" от Цветислав Минкович на Театрално-музикален център - Разград, участие в която взема Александър Кадиев.

На 16 юни, вторник, от 10.00 ч. отново в салона на читалището е прожекцията на филма „Любимец 13", а от 19.00 ч. Общински драматичен професионален театър - Видин ще представи „Зех тъ, Радке" по комедията „Михал Мишкоед" на Сава Доброплодни.

На 17 юни, сряда, от 10.00 часа програмата отново ще започне с прожекция, този път на театралната постановка „Криворазбраната цивилизация". От 18.00 ч. е представянето на книгата „Малки спомени за големия Парцалев" - среща-разговор с автора Звезделин Минков, а от 19.00 ч. Театрален състав при НЧ „Георги Парцалев 1901" - Левски ще играе „Всичко остава в семейството" от Рей Куни.

В четвъртък е подготвена прожекция на филма „13-ата годеница на принца", а от 19.00 ч. актьори от трупата на ДКТ „Иван Радоев" - Плевен ще се изявят в „Играем Шекспир" по пълните събрани съчинения от Джес, Адам и Даниъл.

Прожекцията в петък ще е на театралната постановка „Милионерът", а вечерта от 19:00 ч., жителите и гостите на Левски ще могат да гледат „Вечеря за глупаци" от Франсис Вебер на Театър „Харизма класик Ко" при читалище „Съгласие - Дебелец" - Дебелец.

Същата вечер ще бъде и официалното закриване на Празници на изкуствата „Парцалев 2015" - град Левски.