Акцентите в Посредник на 30 юни
Акцентите в Посредник на 30 юни / netinfo
Една на вид добра идея е на път да се провали, алармира от първа страница ”Посредник”. Вяло върви кампанията по раздаване на брашно за социално слаби. От 1789 човека по списък за Плевен, до петък на обяд само 70 бяха получили помощите си, които се състоят от 4 кг брашно тип 500. Дали защото трябва да дойдат до стола на ОУ “Петък Берон”, който освен че е в единия край на града, се намира на доста закътано място, дали защото стойността на два пакета е 4 лева и мнозина плевенчани се замислят дали си струва да пропътуват по 4-5 км само в едната посока, дали защото са чули, че с това брашно “мекиците не стават” или пък част от хората по миналогодишни списъци ги няма в града или са покойници, не е ясно.

На “черния” път за Обнова пак загина човек, пише изданието. Само преди 13 дни на същия път между селата Тотлебен и Обнова катастрофа отне 3 човешки живота – загинаха мъж, жена и малко дете. А вчера на това място, на няма и 10 км от предишната катастрофа, при сблъсък с камион загина гръцки гражданин.

Плевенски герои на Гогол още трупат боклуци, заглавие от вътрешните страници на “Посредник” днес. Боклуците са в двора на къща на ул. “Републиканска”. Съседи преди време са потърсили съдействие от вестника, притеснени, че само една запалена клечка, случайно подхвърлена в двора, а в тези жеги дори слънчев лъч върху парче от счупена бутилка, би предизвикала огромен пожар. Оказва се обаче, че никой не може да се справи с проблема, защото дворът е частна собственост.

На учениците е посветена почти цялата страница 3 в “Посредник”. Темите са за проучването на нагласите на подрастващите в Ловеч за употребата на наркотици, децата разказват за представата си за наркотиците и в конкурс. За ученическото управление и откриването на плувното лято също ще прочетете тук. Това се случи в Червен бряг, където на 26 юни беше отбелязана тържествено 79-годишнината от обявяването на селището за град.

По-голяма част от прибиращата техника е в изправност и е на полето – още една от актуалните за сезона теми. Анализът на данните показва, че няма изоставане с техническите прегледи, 65% от машините са в работна готовност и са преминали годишен технически преглед. От заявените от земеделските стопанства за доставка през 2008 год. над 180 нови зърнокомбайна до момента са регистрирани 74 и вече работят на полето