Акцентите в Посредник на 30 септември
Акцентите в Посредник на 30 септември / netinfo
Местният бизнес има място в строителството на АЕЦ Белене, четем от първа страница на вестник “Посредник” днес. Това е мнението на Иван Атанасов, ръководител на работната група за координация и контрол на дейностите по подготовката и изпълнението на проекта АЕЦ Белене. Според него в момента на площадката вече е концентрирана необходимата техника и до днес вече трябва да е свършена около 10 % от общия обем работа.

Единен фронт за отзоваване на кмета на Беглеж, още едно заглавие в изданието. “Възмутени, недоволни и разочаровани сме от новия кмет на селото”. Така започва декларацията на председателите на Атака, БСП и ДСБ в селото. Те се обръщат за помощ към Найден Зеленогорски и Общинския съвет да ги подкрепят нежеланият кмет да бъде свален. На 3 страница вестникът е публикувал и отговор на председателя на Общинския съвет Георг Спартански. Според него Общинският съвет няма правомощия да прекратява предсрочно пълномощията на кметовете.

Темата за домашните любимци също е намерила място на челната страница. Какво мислят хората за промените в законопроекта за управление на етажната собственост, забраняващи отглеждането на домашни любимци в апартаменти без изричното съгласие на съседите може да прочетете днес в изданието.

Около 600 военни са освободени в Плевенско за последните шест месеца, съобщава още “Посредник”. На бившите военни се предлагат възможности за преквалификация като изкарат курс по свой избор, за който Министерството на отбраната заплаща 400 лв.

Колегите от вестника задават и въпроса до кога ще си разбиваме колите около Циментовия. Пътния възел до Циментовия завод е едно от най-натоварените места за движение в града, концентрацията на тежки камиони, минаващи от там е голяма, състоянието на пътната настилка много лошо. Асфалтът там е като след бомбардировка.

Земеделците отново тръгват към обединение. Според лидера на БЗНС НС Анастасия Мозер, която преди два дни беше на посещение в Плевен, трябва да се тръгне към един нов формат и една нова организзация, която да е с нова обединителна програма, съобразена с новите обстоятелства, произтичащи от членството ни в ЕС.